Dackarna kan ha landat toppvärvning: "Haft kontakt"

Dackarna har en plats kvar att fylla i sin trupp inför nästa säsong. Samtidigt har den australiensiske stjärnan Jason Doyle själv gått ut med att han skrivit på för en svensk klubb, som inte är Västervik Speedway. Ett hett spår är att 35-åringen kör för Dackarna kommande säsong.

Jason Doyle är klar för en svensk klubb. Kan Dackarna var klubben i fråga? "Vi har inte skrivit något avtal", menar lagledaren.

Jason Doyle är klar för en svensk klubb. Kan Dackarna var klubben i fråga? "Vi har inte skrivit något avtal", menar lagledaren.

Foto: Arkiv/Montage

Speedway2021-01-14 11:51

Bakgrunden till att Jason Doyle väljer att köra i Sverige den kommande säsongen är att hans engelska klubb Swindon bestämt sig för att stå över säsongen 2021. 

På onsdagen gick australiensaren ut på sin Facebook-sida och meddelade att han inte kommer att köra i England 2021 – men att han däremot kommer att köra i Sverige. "Efter noga övervägande har jag nu bestämt mig för att skriva på ett kontrakt i Sverige", skriver Doyle. Där framgår det inte vilken svensk klubb han valt att skriva på för. 

Hans tidigare klubb Västervik Speedway har klargjort att han inte återvänder dit. Nu är frågan vilken klubb som lyckats knyta till sig Doyle. Ett av de allra hetaste spåren är Dackarna, som har en plats kvar att fylla i truppen. Mikael Teurnberg, lagledare i Dackarna, har tidigare berättat för Sporten att en till "toppförare" ska in innan fönstret stänger. 

Dackarnas ordförande Tomas Karlsson bekräftar att man varit i kontakt med Doyle.

– Vi har haft kontakt med honom och med flera andra förare också, säger Karlsson. 

Har Jason Doyle skrivit på för Dackarna?

– Nej, inte vad jag vet.

Karlsson berättar att man inte har bråttom med att fylla den sista platsen.

– Vi har en plats kvar att fylla och vi håller på och jobbar med det. Sen måste vi också kolla så att vi reder ut det med den ekonomiska biten. Hittills tycker jag att lagbygget ser väldigt bra ut. 

Men ni är ute efter en toppförare?

– Ja, men vi måste se till att få en toppförare som kör på våra villkor.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg säger så här om Jason Doyle: 

– Vi har inte skrivit något avtal med Doyle. Vi har många krokar ute och sonderar terrängen, så vi har kontakt med några förare. Vi håller på och tittar och överväger, säger han och fortsätter:

– Men jag känner Jason väldigt bra och värvade honom till Rospiggarna under 2015. Jag och han har en bra relation och jag har bland annat varit nere i Polen och hälsat på. Jag var även i Västervik när han körde där och tittade. Vissa förare lär man känna på ett personligt plan, och han är en av dem. 

Du har alltså haft kontakt med honom inför säsongen?

– Egentligen så var ju han inte ens aktuell för han skulle köra i Polen och England. Sen blev det inget med England. Det är absolut intressant och han är en av världens bästa förare, men det är inte bara att skriva kontrakt. Allt ska passa. Vi får se vad som händer den närmaste tiden, det kan gå fort. Det är lite som att spela schack, om du förstår vad jag menar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!