Jason Doyle återvänder till Sverige

Det var på onsdagskvällen som Jason Doyle skrev på sin Facebooksida att han skrivit kontrakt med en svensk klubb. Men det handlar inte om Västervik Speedway.

Västervik 14 januari 2021 10:22

Tidigare i veckan gick Jason Doyles engelska klubb Swindon ut med att den hoppar över säsongen 2021. Därmed började ett intensivt sökande efter en ny klubb för australiensaren. Den första han ringde till var Morgan Andersson.

"Det kom som en blixt från klar himmel och han är naturligtvis jättebesviken. Han behöver hitta ett nytt jobb med kort varsel och ringde mig först", sa Västervik Speedways lagledare i en intervju med Sporten i måndags.

På onsdagskvällen offentliggjorde Jason Doyle att han återvänder till Bauhausligan, men när Sporten frågar Morgan Andersson berättar han att det inte blir Västervik för Doyle.

– Jag och Jason har haft kontinuerlig kontakt och jag är jätteglad för hans skull att han har hittat en klubb. Det blev en jäkla situation det här då han skulle köra för oss från början innan polska Ekstraliga kom med sina regler och han då valde Swindon före oss. Därefter gick vi vidare och nu när det här hände ville han ge oss chansen först. Men tyvärr var det för sent, säger Andersson och utvecklar:

– Vi har faktiskt redan en nummer 1 klar som vi kommer att gå ut med inom kort. Visst, vi hade kunnat byta ut förare, men hur hade det sett ut? Vi vill vara rakryggade mot de förare vi har gjort klart med annars skulle det bli väldigt fel. Vi får istället vara glada över att vi får se ytterligare en stjärnförare i svensk speedway kommande säsong.

Vilken svensk klubb har Doyle skrivit kontrakt med?

– Det får Jason och den aktuella klubben gå ut med, svarar Andersson som inte heller vill avslöja vilken toppförare Västervik har gjort klart med.

– Det offentliggör vi nästa vecka någon gång.

Inte heller Jason Doyle vill gå ut med informationen om hans nya klubb, än.

– Jag kommer att låta klubben gå ut med den nyheten först, säger han och tillägger:

– Morgan är en bra kille och en god vän till mig. Jag är väldigt tacksam över att ha haft honom i min hörna.

 

Ett av de allra hetaste spåren som ny klubb för Doyle är Dackarna, som har en plats kvar att fylla i truppen. Mikael Teurnberg, lagledare i Dackarna, har tidigare berättat för Sporten att en till "toppförare" ska in innan fönstret stänger. Teurnberg säger så här om Jason Doyle: 

– Det är absolut intressant och han är en av världens bästa förare, men det är inte bara att skriva kontrakt. Allt ska passa. Vi får se vad som händer den närmaste tiden, det kan gå fort. Det är lite som att spela schack, om du förstår vad jag menar. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage

Ämnen du kan följa
Västervik Speedway
Speedway

Här är beslutet som rör om i speedwayvärlden

Liverapportering

Följ Västervik Speedways semifinaldramatik

Speedway

Västervik chanslöst i semifinalreturen

Speedway

Så rapporterade vi från första semifinalen

Speedway

Klart: Så ställer lagen upp i derbyt

Visa fler
Läs mer!
Speedway

Så är läget i trupperna inför den kommande säsongen

Speedway

Klart: Så mycket pengar får de svenska klubbarna i stöd

Speedway

Här är beslutet som rör om i speedwayvärlden

Speedway

Så rapporterade vi från första semifinalen

Speedway

Andersson svarar på kritiken: "Inte så ovanligt"

Visa fler