Bewley jagas av Dackarna: "Kollar väl runt lite"

Daniel Bewley tvekar om en fortsättning i Smederna. Nu rapporterar Eskilstuna-Kuriren att succéföraren jagas av Dackarna. "Det stämmer att Dackarna är ute efter honom", säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson.

Smedstjärnan Daniel Bewley jagas av Dackarna, enligt Eskilstuna-Kuriren. Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg vill inte kommentera uppgifterna.

Smedstjärnan Daniel Bewley jagas av Dackarna, enligt Eskilstuna-Kuriren. Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg vill inte kommentera uppgifterna.

Foto: Erik Kruse/Bildbyrån

Speedway2022-10-27 13:34

Daniel Bewley, 23, var en av de största faktorerna till Smedernas SM-guld 2022 och en av hela speedwayvärldens stora överraskningar under den gångna säsongen.

Britten höjde sitt snitt från 1,398 poäng per heat till 2,153 i Smederna och slutade även sexa i GP-serien som nykomling efter att ha fått ett sent wildcard. 

Men till nästa säsong kan Bewley, som växte ut till en publikfavorit, vara på väg bort från Smederna.

Efter SM-finalerna ville Bewley inte svara på några frågor. Och nu kan Eskilstuna-Kuriren avslöja att Dackarna jagar 23-åringens påskrift till nästa säsong.

När tidningen når Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg blir han fåordig när Bewleys namn kommer på tal.

– Jagas vet jag inte... Vi pratar med många förare. Nej, jag har inga kommentarer faktiskt, säger Teurnberg.

Men för ni samtal med Bewley?

– Inga kommentarer.

– Det enda jag kan säga är väl att jag vill bygga ett lag som kör alla matcher. Jag vill bygga en startsjua och sedan får resten vara som backup, kan man säga. Jag är inte så mycket för det här med olika förare in och ut från match till match, jag tror inte att det är bra för sporten, säger Teurnberg.

undefined
Jerker Eriksson, lagledare i Smederna.

Smedernas lagledare Jerker Eriksson bekräftar dock att engelsmannen har intresse från Dackarna.

– Det stämmer att Dackarna är ute efter honom, det har han (Bewley) nämnt för mig, säger Jerker Eriksson.

Väljer han mellan Smederna och Dackarna?

– Det vet jag inte, det har han inte sagt något om. Känslan är att han ännu inte bestämt sig om han ska köra i Sverige eller inte nästa säsong.

Bewley har nämligen gjort klart med en klubb i England, enligt tidningens uppgifter, och lär fortsätta sin karriär i Polen (där han under den gångna säsongen körde för Sparta Wroclaw). 

Men när Elit Speedway Sverige (ESS) i förra veckan fick klart med en ny överenskommelse som gör det möjligt för förare – som kör i polska Ekstraliga – att representera klubbar i tre länder, öppnades det även en möjlighet för Bewley i Sverige.

– Han kollar väl runt lite var han får bäst betalt, skulle han inte vara intresserad av att köra alla matcher i Sverige skulle det passa oss ganska bra. Det beror väl lite på hur man tänker använda honom. Bollen ligger lite hos honom, säger Jerker Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!