Peter Ljung efter tunga insatsen: "Det känns piss"

Västervik Speedway plockade in Peter Ljung i startsjuan istället för Anton Karlsson i hopp om att Vetlandasonens starter skulle bidra till att hämta in underläget. "Det händer fan aldrig", säger 41-åringen.

Peter Ljung

Peter Ljung

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-09-11 11:45

Det var i heat 2 som Västerviks reservpar Peter Ljung och Matias Nielsen skulle ta sig an Dackarnas dito i Filip Hjelmland och Tomas H Jonasson.

Det såg ut att bli en kanonstart på både vit och gul huva innan Ljungs cykel plötsligt tappade all fart.

– Jag har inte haft några problem med cykeln på hela säsongen så kom det givetvis nu. Så istället för att bidra med något kom jag helt fel in i tävlingen, säger Ljung.

Vad var det som hände?

– Något slags förgasarproblem och det tog sin tid att hitta rätt och byta och ha sig, och då var det för sent. Det är så himla typiskt när värmningen och allt kändes okej.

undefined
Matias Nielsen körde återigen bra på Skrotfrag Arena.

När det var Ljungs tur att köra igen, i heat 5, kom han sist efter Timo Lahti, Mads Hansen och Toma Jonasson.

– Alla andra hade redan kört heat då och hade justerat inställningarna och var inne i det. Nej, det som hände i mitt första heat speglade resten av tävlingen. Allt gick fel kändes det som.

I Ljungs tredje heat, i matchens tionde, blev det ett fall in i luftstaketet efter en tajt start. Han kunde gå av banan på egen hand, men höll sig om armen.

– Den är lite uppskrapad bara, ingen fara.

Samtliga förare fick vara med i omstarten, men det blev inga poäng för Ljung här heller utan han slutade på noll.

– Västervik var ju tvungna att göra nåt och testa, men det är klart att det känns piss. Tyvärr förlorade vi alldeles för stort på hemmaplan, säger Peter Ljung som inte gillar slutspelets upplägg.

– Nej, det har jag sagt i flera år. Jag tycker att man ska ha en slutspelsserie med de fyra bästa lagen, det är mer rättvist, sportsligt och skulle troligtvis locka mer publik. Nu blir det så känsligt om ett lag åker på en skada eller så. Sen så spelar det ju knappt någon roll om man vinner serien. 

undefined
Ett helt gäng med Västervikssupportrar fanns på plats i Målilla.

Får vi se Peter Ljung på speedwaybanorna nästa år?

– Det har jag inte helt bestämt än, men det lutar alltmer åt att det får vara bra nu. Det är klart att jag tycker att det är kul att köra, men när jag inte gör det så mycket så blir jag lite för dålig jämfört med de yngre och mer taggade förarna som kör betydligt mer. Det blir nog att satsa på sonens karriär istället, säger Peter Ljung och går bort mot sin familj som står och väntar utanför depån.

undefined
Västervik speedway samlades i heatpauserna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!