Thorssell tvekar: "Är rädd att inte få betalt"

Tanken var att köra både i Sverige och i Polen för Jacob Thorssell i år. När den svenska ligan nu ser ut att komma igång i augusti lutar det åt att han avstår från att tävla i Polen helt och hållet. "Jag vet inte om det är värt att åka ner", säger han.

Jacob Thorssell, till vänster, tillsammans med lagkamraten Frederik Jakobsen.

Jacob Thorssell, till vänster, tillsammans med lagkamraten Frederik Jakobsen.

Foto: Arkivbild

Speedway2020-06-10 09:00

Att elitserien i speedway skulle dra igång i augusti kom inte som någon oväntad nyhet för Dackarnas förare Jacob Thorssell.
– Nej, jag hade hört lite om det i ryktesvägar så jag visste att det var på gång. Men det känns ändå bra att vi fått ett datum. Nu får vi bara hoppas att det här jäkla viruset avtar så att man kan återgå till en mer normal vardag igen, säger Thorssell.

Han är, precis som många andra, tveksamt inställd till att det går att köra speedway utan publik i Sverige. Elitspeedway Sverige (ESS) har gått ut med att klubbarna ska förbereda sig på att starta säsongen utan några åskådare på läktarna.
– Det känns väldigt långt bort att klubbarna skulle göra något sådant. Speedwayklubbarna går redan på knäna nu och jag förstår inte riktigt hur det skulle fungera utan publik, menar Jacob Thorssell. 

Thorssell är en av Dackeförarna som skulle kört för ett lag i den polska andraligan i år. Till skillnad från hans lagkamrat Oliver Berntzon, som fortfarande räknar med att köra där, så ser det mer och mer ut som att Thorssell kommer att bli kvar i Sverige.
– Jag är osäker på Polen. Jag känner att de sätter många krav och det kan ju bli så att man bara måste hålla sig till Polen. Det har ju varit rykten om att gränserna ska öppnas och att man inte kommer behöva sitta i karantän men än så länge är det bara rykten, vad jag förstår. Jag har inte sett något officiellt uttalande ännu, säger han och fortsätter:
– Samtidigt är jag lite rädd för att jag inte ska få betalt om jag väl åker ner och det har jag inte råd med. Den senaste tiden har jag varit tvungen att jobba, likt många andra förare, och därför vet jag inte om det är värt att åka ner. Man önskar ju att allt bara var som förut och som vanligt, suckar han.

Nu har han och alla andra som väntat på att den svenska ligan ska komma igång äntligen fått ett datum. Den 11 augusti är det, enligt ESS, dags att braka igång.
– Jag tränade faktiskt i Linköping för någon dag sedan efter att ha haft ett uppehåll. Det var riktigt gött att få komma ut och sladda lite igen.
Hur ska du träna inför premiären?
– Det är ju fortfarande ganska många frågetecken men jag får väl se till att träna på ordentligt nu så att man är redo när vi väl ska starta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!