Bomben: VH och kaptenen verkar gå skilda vägar

VH-kaptenen Jakob Karlsson har tackat nej till klubbens senaste förslag. Därmed är det stor risk att han har spelat sin sista match.
VH-kaptenen Jakob Karlsson har tackat nej till klubbens senaste förslag. Därmed är det stor risk att han har spelat sin sista match.

Det mesta tyder på att Jakob Karlsson har gjort sitt i Vimmerby Hockey. "Vi har gjort vad vi kan, men Jakob har tackat nej till vårt senaste förslag", säger sportchefen Morgan Persson som nu tittar på andra lösningar.

Ishockey 15 maj 2020 12:49

För några veckor sedan rapporterade vi att Jakob Karlssons framtid i Vimmerby Hockey var osäker, eftersom parterna inte kom överens om de ekonomiska detaljerna i kontraktet.

I det läget hade VH-kaptenen lämnat ett motförslag till klubben.

– Bollen ligger hos dem. Jag hoppas verkligen att vi kan komma överens, sa han till vår tidning i slutet av april.


Men nej. Klubben och kaptenen har inte kommit överens. Nu kan vi avslöja att Jakob Karlsson har tackat nej till VH:s senaste kontraktsförslag.

– Jag fick det beskedet i tisdags. Vi kommer inte överens, helt enkelt. Då valde Jakob att tacka nej. Även om det är skittråkigt får jag ha full respekt för det, säger Morgan Persson.

Är det ett definitivt beslut?

– Ja, så har jag fattat det. Utifrån de ekonomiska ramarna och förutsättningarna som finns just nu kan jag inte gå längre. Jakob har tackat nej till det vi kunde erbjuda. Det är där vi står.

Är ni långt ifrån varandra?

– Ja, det är vi väl. Eller långt och långt, det beror på vad man jämför med. Men vi har gjort vad vi kan göra. Det är tråkigt.

Morgan Persson betonar att de ekonomiska förutsättningarna har förändrats den senaste tiden, på grund av coronapandemin. Bland annat har klubben permitterat sin kanslipersonal.

– Självklart påverkar det även spelarbudgeten. Jag måste vara återhållsam och följa budgeten som jag har fått ifrån styrelsen. Pengarna måste räcka till alla om vi ska ha ett slagkraftigt lag till vintern, säger Morgan Persson.

Sportsligt vore det förstås en tuff smäll för Vimmerby Hockey om inte Jakob Karlsson fortsätter. Sedan återkomsten 2017 har han varit en av lagets allra viktigaste spelare. Både på och utanför isen.

– Vi hade gärna sett att han hade fortsatt, men som sagt, vi får respektera det här beslutet, säger Morgan Persson.

Ni tänker inte tjata på honom?

– Nej, han har tackat nej. Vi får utgå ifrån det. Det är som det är.

Vad betyder det här för klubben och laget?

– Vi tappar en egen profil som har massor av erfarenhet och rutin. Självklart är det tråkigt. Samtidigt får vi jobba utifrån de förutsättningarna som gäller. I nuläget har vi kontakt med ett flertal spelare, både från den befintliga truppen och nya spelare. Det finns andra duktiga killar som vill komma hit och spela.

Här är Jakob Karlsson tankar om situationen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa