Har du sett försvunna Nathalie?

Hela dagen har polisen och Missing People sökt efter försvunna Nathalie Engblad, 21 år, från Eksjö. Familjen hade sista kontakten med henne i lördags. På måndagen kom hon inte till jobbet och under eftermiddagen gjordes ett akutsök i skogen väster om Eksjö.

Eksjö2018-12-17 17:52

– Mamma pratade med henne i telefon i lördags vid 09.10. Vid 12-tiden hade hennes bror SMS-kontakt med henne om att hon skulle ta tåget till honom i Malmö, men nu vet vi inte om hon ens kom med på tåget, berättar Sussi, syster till försvunna Nathalie Engblad.

Enligt henne var flera i familjen på plats i Eksjö under måndagseftermiddagen. Men ovissheten om vad som hänt Nathalie är total.

– Det är kaos, och vi vet ingenting, säger hon.

Vid 14-tiden på måndagen genomförde Missing People ett akutsök i ett område mellan Eksjö och Nässjö, eftersom det fanns uppgifter om att Nathalies mobiltelefon spårats dit.

– Hennes telefon är pingad till det området, säger Catarina Tilstam Toresdotter, kontaktperson för Missing Peoples sökinsats till Expressen.se.

Det var dock ingenting polisen kunde bekräfta.

– Det finns ingenting som tyder på att hon har utsatts för ett brott, men det finns inte heller några signaler på att hon ska ha velat skada sig själv, så hon är helt enkelt försvunnen, säger Monica Bergström, presstalesperson vid Polisen i Öst.

Nathalie Engblad dök inte upp på sitt arbete på måndagsmorgonen och ingen har hört av henne sedan kontakten på lördagen. Sedan dess är hon spårlöst försvunnen.

– Vid alla fall med en försvunnen person gör vi en bedömning och här behöver vi få tag i henne helt enkelt. Vi är många som jobbar med det här ärendet, säger Monica Bergström.

Polisen har bland annat sökt i och runt kvinnans bostad samt på flera andra platser, däribland på närliggande sjukhus. Enligt Monica Bergström finns det ingen specifik plats som polisen fokuserar på utan de jobbar på bred front.

Polisen ber nu om allmänhetens hjälp för att hitta kvinnan.

– Ju mer information vi får in, om vi kan få hjälp från allmänheten, desto snabbare kan vi bocka av vissa saker.

– Har man uppgifter att lämna om den här unga kvinnan, om man har sett henne eller pratat med henne, så är vi väldigt angelägna om att få in alla tips och det gäller inte bara för Eksjö, säger Monica Bergström.

– Vi hoppas på tips, vi följer upp tips vi har fått och sen tar vi nya kontakter med sjukvård och så vidare för att utesluta att personen finns där, säger Monica Bergström.

Polisen har gått ut med följande signalement på Nathalie Engblad. Hon är 165 centimeter lång och har mörkt hår. Vid försvinnandet kan hon ha burit en svart jacka, svarta skor och svarta byxor. Nathalie kan även ha burit en ryggsäck.

Har du relevant information? Vänd dig då till polisen via 114 14.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om