Succé för värdshusets lunchsatsning: "Boomen kom med raggmunken"

Gullringens värdshus lunchsatsning har blivit en mindre succé och man har redan utökat med en dag, och det kan komma att bli fler. "Det har varit stor uppslutning", säger Clara Rylander.

Clara Rylander är ansvarig för kök och restaurang på Gullringens värdshus.

Clara Rylander är ansvarig för kök och restaurang på Gullringens värdshus.

Foto: Annie Hogner

Gullringen2024-04-28 07:00

För drygt en månad sedan skrev Vimmerby Tidning om nytändningen på Gullringens värdshus och deras satsning på luncher. Den senaste tiden har varit tuff för Gullringen som ort, bland annat på grund av BoKloks jättevarsel, men när Clara Rylander på värdshuset sammanfattar satsningen så här långt menar hon att det gått mycket bättre än förväntat. 

– Det måste jag säga. Det var något trögstartat men man märkte ganska snabbt och tydligt vad det är folk vill ha, det är ren husmanskost. Boomen kom med raggmunken, det är uppenbarligen det folk är mest sugna på, säger hon.

undefined
Clara Rylander fixar sista touchen på en bakad potatis.

Clara och gänget på värdshuset har fått iväg fler luncher än man hoppats på. Man började i liten skala. Från början var planen att köra en-två dagar i veckan men man har redan utökat till tre och bestämt att torsdag är raggmunksdagen.

– Vi både hoppas och tror att det kan utökas med fler dagar, åtminstone till fyra med de krafterna vi har nu. Det blir ju det dubbla mot vad vi hade tänkt. Vi testar och känner oss fram lite, säger Clara Rylander.

undefined
Värdshuset valde att satsa på avhämtning av lunch och middag. Just nu erbjuder man det tre dagar i veckan men det finns en förhoppning om att skala upp.

Vad säger ortsborna om satsningen?

– Det har varit stor uppslutning, både bland företag och privatpersoner. Luncherna har varit efterfrågade även innan och det har funnits önskemål om att vi skulle komma igång. 

Hur ser du på framtiden för värdshuset härifrån?

– Jag måste säga att den plötslig ser ljusare ut än vad den kanske gjort under vintermånaderna. Förhoppningen är att kunna leverera i större skala och gärna till företag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!