Gullringens värdshus satsar för framtiden

Det har varit tuffa tider för Gullringsborna, men många kämpar fortfarande stenhårt för samhällets framtid. Två av dem är Clara Rylander och Andrew Johnston, som nu väljer att satsa på en nytändning för värdshusets restaurangverksamhet.

Clara Rylander är ansvarig för kök och restaurang på Gullringens värdshus.

Clara Rylander är ansvarig för kök och restaurang på Gullringens värdshus.

Foto: Annie Hogner

Gullringen2024-03-19 16:55

Gullringen som samhälle har mött flera prövningar på sistone. För en tid sedan tvingades husfabriken Boklok varsla en stor del av sin personalstyrka om uppsägning, Brännebro skola har varit hotad till följd av barn- och utbildningsnämndens ekonomiska underskott och den lokala matbutiken har gått trögt.

Men i svallvågorna av tuffa tider har samhällsmedborgare visat extra stort engagemang för Gullringen, och det finns krafter som är villiga att satsa på framtiden. Ett sådant exempel finns hos Clara Rylander och Andrew Johnston som driver det lokala värdshuset. För ungefär ett år sedan blev renoveringen av deras kök klar, med nya maskiner, ett nytt frysrum och ett nytt kylrum. Det innebar en investering på ungefär en halv miljon kronor.

– Det gör oss snabbare, redo för större sällskap och mer miljövänliga, säger värdshusets ägare Andrew Johnston enligt ett pressmeddelande.

Nu kommer det upprustade köket särskilt väl till pass. I slutet av veckan gör värdshuset premiär med luncher och middagsmat för avhämtning. Starten sker i liten skala med några utvalda dagar i veckan, för att förhoppningsvis kunna utökas med tiden. 

– Vi har ganska många tankar och planer, men det har varit tider där man fått ligga lite lågt. Just nu, i samband med den härliga segern att få behålla skolan, känns det som att det är ett bra läge nu att satsa på Gullringen då det känns som att samhället är på frammarsch, säger Clara Rylander.

undefined
Clara Rylander är ansvarig för kök och restaurang på Gullringens värdshus.

Är det ett orosmoment i satsningen att samhällets största industri har tvingats till storvarsel och inte längre har lika många anställda?

– Ja, det är klart. Jag kanske inte skulle säga "oro"just för vi väljer att starta upp med de förutsättningarna som finns och i det fallet kan det nästan bara bli bättre. Men det hade ju kunnat vara bättre förutsättningar om mer folk hade rört sig i Gullringen helt enkelt. Det är en lite mindre marknad i och med att de är så få som är kvar, men det har vi räknat med nu.

undefined
Värdshuset väljer att satsa på avhämtning av lunch och middag. Till en början kommer det bara att erbjudas vissa dagar i veckan, men det finns en förhoppning om att skala upp det lite längre fram.

Tror du att Gullringenborna kommer att anamma det här nu och komma till er för att hämta mat?

– Det hoppas vi. Det som vi har kunnat erbjuda och gjort innan har varit väldigt uppskattat. Många har slutit upp och vi hoppas att de känner att det här är ett välkommet tillskott. Vi har fått frågan om det tidigare så vi vet att det finns en efterfrågan, avslutar Clara Rylander.

undefined
Clara Rylander fixar sista touchen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!