HovrÀtten sÀnker straffet för narkotikabrottsling

Det blir ett lindrigare straff för mannen frÄn Hultsfreds kommun, som i början av juli dömdes för bland annat grov narkotikasmuggling. HovrÀtten har beslutat att Àndra tingsrÀttens dom.

Göta HovrÀtt frikÀnner mannen frÄn tvÄ punkter och sÀnker fÀngelsestraffet till tre och ett halvt Ärs fÀngelse.

Göta HovrÀtt frikÀnner mannen frÄn tvÄ punkter och sÀnker fÀngelsestraffet till tre och ett halvt Ärs fÀngelse.

Foto: Thomas Möller

Hultsfred2022-08-27 12:00

I Kalmar tingsrĂ€tt dömdes mannen till fem Ă„rs fĂ€ngelse grov narkotikasmuggling, narkotikasmuggling av normalgraden, grovt narkotikabrott samt tvĂ„ fall av narkotikabrott av normalgraden. 

Ett paket med 494 gram amfetamin levererades och hĂ€mtades ut av en anhörig till mannen i mitten av januari i Ă„r. NĂ€r den anhörige lĂ€mnade paketet till mannen slog polisen till. För det nĂ€ra halva kilot med amfetamin dömde tingsrĂ€tten mannen för grov narkotikasmuggling. Åklagaren stödde sig bland annat pĂ„ att det funnits ett flertal internetsökningar pĂ„ mannens telefon och dator, dĂ€r det sökts efter hur man köper narkotika pĂ„ darknet, samt bilder pĂ„ narkotika och frĂ„n försĂ€ljningssidor. Men hovrĂ€tten gör en annan bedömning och friar mannen pĂ„ den punkten eftersom man bedömer att det inte Ă€r stĂ€llt utom rimligt tvivel att det verkligen Ă€r mannen som bestĂ€llt narkotikan pĂ„ internet. 

Mannen frikĂ€nns ocksĂ„ pĂ„ en av punkterna gĂ€llande narkotikabrott av normalgraden. Det innebĂ€r att hovrĂ€tten ocksĂ„ Ă€ndrar pĂ„ straffpĂ„följden. IstĂ€llet för fem Ă„rs fĂ€ngelse sĂ„ blir det tre Ă„r och sex mĂ„nader i fĂ€ngelse för mannen, som suttit hĂ€ktad sedan i mitten av januari i Ă„r. Han kommer att förbli i hĂ€ktet tills dess att fĂ€ngelsestraffet kan verkstĂ€llas eftersom man ser att det finns en risk att han fortsĂ€tter sin brottsliga verksamhet. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!