Lokalt företag säljs till global koncern

"Jag tycker att det var rätt läge nu", säger Mikael Wiktorsson om beslutet att sälja industriföretaget som han själv startade för 25 år sedan. Nu ser han stor potential för företagets framtid.

Fredrik Stjernholm, Vd för Sverull ElektroDynamo AB, skakar hand med Mikael Wiktorsson. Indistrikoncernens köp av Mariannelunds Maskin och Rep. Verkstad blev klart 3 april.

Fredrik Stjernholm, Vd för Sverull ElektroDynamo AB, skakar hand med Mikael Wiktorsson. Indistrikoncernens köp av Mariannelunds Maskin och Rep. Verkstad blev klart 3 april.

Foto: Sverull

Mariannelund2023-04-06 21:00

På kort tid har Vimmerby Tidning skrivit om företagen Svensk Tryckgjutning AB (STG) och reklambyrån Effect, som båda sålts till nya ägare. På torsdagen kom beskedet att ytterligare ett lokalt företag köps upp och den här gången handlar det om Mariannelunds Maskin och Rep. Verkstad som nu säljs till Sverull ElektroDynamo AB, en del av den globala industrikoncernen Axel Johnson International. 

– Det är ett beslut som växt fram genom åren. Jag har minskat ner medvetet och tänkte köra lite ensam här, men samtidigt har jag många kunder och när jag fick förfrågan om att sälja tyckte jag att det var rätt i tiden, säger företagets grundare Mikael Wiktorsson.

Företaget, som startades av Mikael Wiktorsson 1998, har enligt sig själva etablerat en stark kundbas i Småland och den tidigare ägaren kommer att stanna kvar i verksamheten som arbetsledare och tekniker anställd av Sverull. Transaktionen trädde i kraft 3 april och att nu sälja det företag som byggts upp under sammanlagt 25 år känns bra, tycker han.

– Jag tycker att det var rätt läge nu och man har ju kommit upp lite i åldern. Nu får vi ett stort företag med bred kompetens bakom oss och det kommer att gynna bygden. Mariannelund kommer att bli ett litet nav i Sverulls industrigren och det kommer bli full snurr. En av anledningarna till att jag sålde till just dem var att företaget får ligga kvar här, säger han.

I dagsläget har företaget sju anställda och Mikael Wiktorsson tror på en expansion i framtiden. 

– Jag ser fortsatt potential för det här. Det ligger i tiden att underhålla maskiner istället för att köpa nya och. Världsläget är som det är med långa leveranstider och allt måste underhållas. Vi ligger i ett område med många industrier, Ikea, Arla och många sågverk, det passar utmärkt för oss, säger Mikael Wiktorsson.

Enligt Fredrik Stjernholm, vd för Sverull ElektroDynamo AB, är köpet av Mariannelunds Maskin och Rep. Verkstad ett viktigt strategiskt steg i deras utveckling i Smålandsregionen.

– Vi har etablerat starka kundrelationer i området och servar många viktiga kunder, inte minst inom sågverksindustrin. Med en lokal välutrustad verkstad kan vi skapa mervärde för våra kunder samtidigt som det ger oss också möjlighet att fortsätta expandera vår serviceverksamhet”, säger han i ett pressmeddelande. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!