Hon tycker att Hultsfreds kommun skulle platsa i tv-programmet om människor som har satt för mycket guldkant på tillvaron, och därför behöver hjälp av experter för att få ekonomin på rätt köl igen.
Som Vimmerby Tidning tidigare berättat väntas slutnotan för välkomstskyltarna överstiga fyra miljoner kronor. Totalt 18 skyltar har satts upp vid infarterna till kommunens åtta tätorter.
– När jag började läsa om det trodde jag att det var ett aprilskämt, säger Kristina Björklund.
En av Vimmerby Tidnings första artiklar om skyltsatsningen publicerades den 1 april. Artikeln var dock inget aprilskämt.
Budgeten för skyltarna, som har tillverkats i cortenstål, uppgick till 2,2 miljoner kronor. Men projektet blev alltså betydligt dyrare än beräknat.
– Det är skattepengar som man slänger iväg på något så onödigt som en skylt. Man är inte motiverad att betala skatt, kan jag säga. Och ingen tar ansvar, säger Kristina Björklund.
Hon har mejlat till kommunen och protesterat mot skyltsatsningen, men fick inget svar.
– Det är ju ingen rik kommun, vad jag har uppfattat i alla fall, säger Kristina Björklund som flyttade till Silverdalen från Södertälje 2017.
Hon tycker att det hade räckt med vanliga plåtskyltar.
– Ska man ha en skylt ska den vara tidlös. Sedan ska den vara ljus så att den syns ordentligt. Och det här med rost, det var någonting som Ernst höll på med för tio år sedan. Det är så daterat redan när man sätter upp skyltarna.
Vidare är hon kritisk till att kommunstyrelsens ordförande Lars Rosander (C) inte kände till hela kostnadsökningen i projektet.
– Att det kom som en överraskning, hur är det möjligt?
Kristina Björklund menar att pengarna för de dyra cortenskyltarna kunde ha lagts på barn- och ungdomsverksamhet i stället.
– Här i Silverdalen finns det bara fotboll och pingis för ungdomarna. Det finns ingenting specifikt för tjejer.
Skyltarna i Silverdalen välkomnar till både Silverdalen och Lönneberga med bilder av hembygdsgården, Silverån och en Indian-motorcykel. En av motorcykelmärkets grundare var född i Lönneberga socken.
Kristina Björklund saknar den mest kända Lönnebergaprofilen på skyltarna.
– De kanske skulle ha haft med en liten Emil.
Lars Rosander håller inte med om att kommunen behöver hjälp från Lyxfällan.
– Vi har hyfsad ekonomi, så någon oro för ekonomin har jag inte. Tvärtom har vi kunnat klara de ökade kostnaderna för el och ökade pensionskostnader med egna medel, säger han.
Angående kostnadsökningen i projektet säger Rosander:
– När man budgeterar ett projekt är det alltid en kalkyl. I vissa projekt kan det uppstå oväntade saker som gör att det blir fördyrat.
Han konstaterar att skyltprojektet utgör en liten del av kommunens totala investeringsbudget.
– Sedan delar jag bilden att man ska försöka hålla alla projekt inom budgeten. Här sprack budgeten.
När det gäller ansvarsfrågan säger han:
– Det är kommunstyrelsens arbetsutskott som har gett starttillstånd till projektet utifrån den totalbudget som fullmäktige antagit.
Vidare menar Rosander att man får skilja på investeringsmedel och driftkostnader.
– Vi har inte på något sätt dragit undan några pengar i barn- och utbildningsnämndens budget beroende på det här.
Han hoppas att välkomstskyltarna blir uppskattade.
– Det här är något som har efterfrågats mycket, både via olika motioner i politiken och av kommuninvånarna.