Han blir ny kulturskolechef i Vimmerby

Från teaterchef på ALV till chef på kulturskolan i Vimmerby. Nu är det klart att det blir Patrik Svedberg som axlar rollen som ny kulturskolechef efter Jennie Leander Lilja.

Patrik Svedberg blir ny kulturskolechef i Vimmerby.

Patrik Svedberg blir ny kulturskolechef i Vimmerby.

Foto: Matilda Söderberg

Vimmerby2024-03-13 09:24

I början av januari skrev Vimmerby Tidning om att kulturskolechefen Jennie Leander Lilja valt att sluta efter 3,5 år på posten och sedan dess har en rekryteringsprocess pågått. Nu är det klart att hennes efterträdare blir Patrik Svedberg, 38 år.

För Vimmerbyborna är Patrik kanske mest bekant som teaterchef på Astrid Lindgrens Värld mellan 2017 och 2023. Dessförinnan var han teaterproducent i sagoparken. Dessutom driver 38-åringen, ihop med Mia Thelin, företaget Coachbruket AB, som verkar inom bland annat coachning, ledarskap, event och föreläsningar.

– Vi är överens om alla detaljer och avtalet kommer signeras inom kort. Det känns jättebra att vi har hittat en ny chef som är så kompetent. Personalen blev informerade om rekryteringen i tisdags eftermiddag, säger kommunens utvecklingschef Egon Karlsson.

Totalt var det 28 personer som sökte tjänsten som ny kulturskolechef i Vimmerby kommun.

– Det har varit många duktiga kandidater, så det var inte helt lätt att komma fram till ett beslut, säger Egon Karlsson.

Varför föll valet på Patrik Svedberg?

– Patrik är väldigt meriterad. Han har både erfarenhet av kulturellt arbete och är en duktig ledare. Det är helt fantastiskt att vi får in en sån person i organisationen. En drömvärvning.

Patrik Svedberg börjar sin nya tjänst på kulturskolan i mitten av augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!