Kommunens nya lekpark växer fram

En lek och aktivitetspark för alla åldrar, det är kommunens målbild och nu har det börjat hända saker i Vimarparken.

Kommunens driftchef Tomas Larsson och fritidssamordnaren Mirja Holgersson vid Vimarparken innan sommaren.

Kommunens driftchef Tomas Larsson och fritidssamordnaren Mirja Holgersson vid Vimarparken innan sommaren.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-10-03 17:00

På den stora grönytan till höger om Vimarhaga, sett från Lundagatan, börjar Vimarparken ta form. Det första av det som hittills har färdigställts på området är en linbana.

– Den kan alla som vill komma och provåka, jag har själv testat och det var roligt. Det är ett steg närmre utbyggnaden av parken och sen kommer det successivt att komma fler saker, säger Mirja Holgersson, fritidssamordnare på Vimmerby kommun.

undefined
"Den kan alla som vill komma och provåka, jag har själv testat och det var roligt", säger kommunens fritidssamordnare Mirja Holgersson om linbanan som nu är på plats i Vimarparken.

Framöver ska lyktstolpar längs vägen komma upp och ge parken belysning även på kvällarna. Nästa steg är att ordna en grillplats med tak, där man kan hänga efter att man lekt klart.

– Vi tror att det vore bra inför den stundande vintern eftersom vi också tänker att pulkabacken som byggs ska kunna nyttjas då. Vi hoppas att det ska bli klart men kan inte lova för mycket i och med leveranstider, det sitter vi med just nu, säger Mirja Holgersson.

undefined
Här växer Vimarparken fram.

I kommunens lek- och badplatsstrategi, som klubbades igenom i våras framgår ambitionen att bygga en central lekpark för en bred målgrupp. Enligt fritidssamordnaren håller man sig till planen.

– Planen växer undan för undan och vi saxar lite mellan olika lekplatser i kommunen, säger hon. 

En viktig del i arbetet har varit synpunkter som man samlat in från barn och ungdomar. Något som man fått in många önskemål kring är ramper för skateboard och sparkcykel. De ramper som ställdes ut vid Vimarparken redan förra året som ett test har varit populära men nu har de tagits in för vintern för att öka livslängden.

Nästa steg är att ordna en grillplats med tak, där man kan hänga efter att man lekt klart.
Nästa steg är att ordna en grillplats med tak, där man kan hänga efter att man lekt klart.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!