Försäljning av hotell stoppas igen – ny auktion väntar

Försäljningen av Hotell Dacke i Virserum stoppas på nytt. "Det kommer att bli en ny auktion", säger Ulrika Attnäs Loebbert, sektionschef på Kronofogdemyndigheten.

Turerna har varit många kring Hotell Dacke i Virserum. Jorma Isomettä, som ägt hotellet de senaste fem åren, lyckades inte köpa tillbaka fastigheten.

Turerna har varit många kring Hotell Dacke i Virserum. Jorma Isomettä, som ägt hotellet de senaste fem åren, lyckades inte köpa tillbaka fastigheten.

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2022-07-06 14:45

Kronofogden har försökt sälja Hotell Dacke flera gånger, senast i början av juni. Då lade Jorma Isomettä det högsta budet, 2 195 000 kronor, i en exekutiv auktion.

Han betalade handpenningen på tio procent vid auktionstillfället och hade fram till den 6 juli på sig att betala in resten av köpeskillingen.

Men när tidsfristen gick ut klockan 11.00 på onsdagen hade pengarna fortfarande inte betalats in på Kronofogdens konto.

– Vi har inte fått in några pengar, så det kommer att bli köp ej fullföljt, säger Ulrika Attnäs Loebbert, sektionschef för försäljning syd på Kronofogdemyndigheten.

– Det är bara handpenningen som har betalats och den behåller vi. Sedan kommer det att bli en ny auktion.

Enligt Ulrika Attnäs Loebbert kan en ny auktion som tidigast hållas i månadsskiftet augusti/september.

Jorma Isomettä är fåordig när Vimmerby Tidning ber om en kommentar till att köpet av hotellet inte gått igenom.

– Jag tänker inte kommentera det just nu, säger han.

Det är andra gången inom loppet av ett halvår som köpeskillingen uteblir efter att hotellet sålts på auktion.

– Det händer med jämna mellanrum att folk inte fullföljer sitt köp, säger Ulrika Attnäs Loebbert som berättar att det inträffar några gånger per år.

– Fullföljer man inte behåller Kronofogden handpenningen till nästa auktionstillfälle, för att täcka upp ifall det inte blir lika mycket betalt som vid tidigare auktionstillfälle.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!