LISTAN: Här är veckans bästa idrottare

Vilken idrottare toppar egentligen listan den här gången? Svaret: ingen. Nä, vi väljer istället något annat.

Konstgräset på Arena Ceos, Charlie Björklund och Ammelie Lennström är med på listan den här veckan.

Konstgräset på Arena Ceos, Charlie Björklund och Ammelie Lennström är med på listan den här veckan.

Foto: Johanna Rotebäck, arkiv

Sport2023-01-30 12:00

1) BYTE AV KONSTGRÄS

Som sagt, någon idrottare toppar inte den här gången. Det får vara som det vill med den saken. Istället väljer vi det faktum att det omdebatterade slitna konstgräset snart är ett minne blott på Arena Ceos. Under våren kommer det bli ett helt nytt och fräscht konstgräs, till alla fotbollsspelares glädje som lirar på arenan. "Det känns fantastiskt skönt att det blir av", säger David Lindgren, verksamhetsansvarig i VIF.

2) CHARLIE BJÖRKLUND, Vimmerby Hockey

Rapp, snabb och en frisk fläkt. Jo, det är alltid roligt att se vindsnabbe Charlie Björklund på isen. Mot Huddinge gjorde han ett fint mål, men kryddan på anrättningen var ändå en helt annan: passningen till Balint Horvaths 4–0-mål. Det är precis så det ska gå till. Hade han skjutit hade det kanske varit 10-15 procents chans att det blivit mål. När han istället snyggt passade i sidled till Horvath ökade sannolikheten för nätkänning till 85–90 procent. Bra Björklund!

3) AMMELIE LENNSTRÖM, Vimmerby IBK

Att ha rutin och erfarenhet är för de flesta lag helt ovärderligt. Kika bara på Vimmerby IBK och Ammelie Lennström. Hon har visat hur viktig hon är sedan hon bestämde sig för att spela igen under säsongen. Mot Slätafly hyllades hon av tränarna. "Ammelie visar vägen för laget med sitt lugn, offensiva räder och stort jobb i defensiven".

4) GUSTAV FÖGHNER, Hultsfreds HF

Bra i fotboll, bra i handboll. Gustaf Föghner är en mångsysslare och är också duktig på det. Det är inte alltid helt enkelt att kombinera idrotter, men Föghner gör det utmärkt. I helgens möte mot Malmslätt/Ljungsbro lyckades HHF ta sin sjätte raka seger, med visst besvär ska tillägas. Hultsfred låg under klart i andra halvlek, men avslutade på ett fantastiskt sätt. Inte minst då Föghner. Precis som Axel Andersson Landholm stod han för nio mål i segermatchen.

5) BÁLINT HORVÁTH, Vimmerby Hockey

Centern från Ungern är glödhet. Mot Huddinge gjorde han mål igen. Horváth har nu nätat i fem av de sex senaste matcherna i VH. Skillnad det mot i höstas, då han stod för en fullträff i grundserien. Så här uttryckte sig kollega Haris Dreco om den formstarke spelaren efter toppmötet mot Huddinge: "Blir bättre och bättre för varje match som går, är känslan. Gör grovjobbet – men visar också fina kvaliteter med puck. Stod på noll assist i vårserien inför matchen. Nu klev han fram som framspelare två gånger om och fick också avsluta med ett mål". 

Glädjande besked. I vår ska det slitna konstgräset på Arena Ceos äntligen bytas.
Glädjande besked. I vår ska det slitna konstgräset på Arena Ceos äntligen bytas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!