LISTAN: "Kommer nog komma en och annan bomb"

Hett och kallt. Högt och lågt. Här kommer en het och kall lista med det mest intressanta ur sportens värld.

Sporten har listat det hetaste och kallaste från de senaste dagarna.

Sporten har listat det hetaste och kallaste från de senaste dagarna.

Foto: Arkiv

Sport2022-10-13 06:00

GLÖDHETT
Silly-snacket

Fotbollssäsongen hinner knappt avslutas innan det drar igång... Snacket och ryktena kring våra lokala fotbollslag. Det är samma visa varje år. Räkna med att det tar rejäl fart nu under årets sista månader. Som vanligt kommer det nog komma en och annan bomb...

HETT
Återuppståndelsen

Ska Horn/Hycklinge IF göra comeback? Ja, mycket talar för det. När Sporten var i kontakt med klubbens Morgan Westerling förra veckan, var han optimistisk. "Vi tror på att vi kan få ihop ett lag och ser att om vi får ihop minst 15 spelare som tränar kontinuerligt så kan det gå. Sen vet vi att det krävs ungefär 25 spelare för att få det att gå runt". Och visst har det börjat surras om potentiella spelare som kan lira i vitt och rött 2023. 

Samuel Lindell och Bell Maneetup, Kisa BK, Hampus Nilsson, Rimforsa IF, och Pontus Stahlin, Djursdala SK. Även Martin Larsson, Djursdala, och Martin Höglind, Kisa, ska ha setts på Stångåvallen under höstens träningar.

VARMT
Monopol

Spelade det klassiska sällskapsspelet Monopol med ett gäng vänner i helgen. Blir alltid lika hett. Jag fick i alla fall som jag ville. "Centrum" och "Norrmalmstorg" – de dyraste gatorna – blev mina. Det var en succé. Alltid lika roligt att spela, trots att man på sin höjd gör det en gång vartannat år. Tävlingsnerven kickar verkligen in. Det enda negativa är att fem timmar försvinner oerhört fort. Och hur var det nu igen... Får man köpa saker direkt på det första varvet? Eller ska man vänta ett varv?

LJUMMET
Padelfebern

Det som var en padelboom under pandemin har blivit till något av en padeldöd. Intresset är inte alls lika stort nu, som det var då. Och det går att förstå. Under pandemin hade folk givetvis mer tid och lust att spela padel. 

En ljusglimt finns dock i Hultsfred. Där har intresset för seriespelet verkligen fått sig en "boost". 52 lag är med och lirar under hösten. Inte illa.

KALLT
Nollan

När termometern börjar närma sig nollan, då är det kört. Jag är verkligen inte en människa som gillar vintern. Nu blir det fem månaders mörker.

ISKALLT
VM?

Det är bara en månad kvar tills fotbolls-VM i Qatar sparkas igång. Känner ni vibbarna? Nej, inte jag heller. Känns oerhört märkligt att börja ladda för ett VM mitt i hösten/vintern. Jag hejar på Argentina, i alla fall. Hade varit kul om Leo Messi fick avsluta med att lyfta pokalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!