LISTAN: Det kommer krävas blod, svett och tårar

Vad har varit hetast under veckan som gått? Och vad har varit kallast? Här har ni svaren!

Vimmerby Hockey slog ut Dalen i tre raka och blir att räkna med mot Nybro i semifinalen också.

Vimmerby Hockey slog ut Dalen i tre raka och blir att räkna med mot Nybro i semifinalen också.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2023-03-17 14:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

GLÖDHETT
Hockeyettans slutspel

Snacka om styrkebesked. Att Vimmerby Hockey skulle ha en rimlig chans mot HC Dalen var många inne på inför kvartsfinalserien. Att laget skulle göra processen så pass kort som att gå vidare med tre raka fick nog många att höja på ögonbrynen. Inte minst de potentiella motståndarna i semifinalen.

Efter att Väsby och Kalmar avstått VH blev det till slut Nybro som högg på bytet. Om de lyckas svälja det eller sätter i halsen återstår att se. Hårdsatsande Nybro ska med sina resurser ses som favoriter på förhand, men Vikings har darrat förr när pressen blivit för stor så skrällchansen finns. Vimmerby behöver få med sig en vinst från helgens duster i alla fall. Då kan det bli en lång matchserie.

En sak är dock säker. En viss lagkapten i Vimmerby Hockey kommer vara beredd att offra såväl blod, svett som tårar för att gå segrande ur striden.

HETT
Mästare i kavaj

Säsongen för vinteridrotterna går mot sitt slut. Vi har redan fått se Målilla Bandy och Hultsfred Handboll vinna sina serier med god marginal. I veckan kom även beskedet att Rimforsa IF blivit mästare i kavaj och säkrat segern i innebandytrean redan inför helgens sista omgång.

Gemensamt för alla tre lag är att de spelat på en förhållandevis låg nivå med starka trupper mot ett överkomligt motstånd. Jag instämmer ändå i mantrat att det är aldrig lätt att vinna en serie. Du måste ha ett lag med spelare som är fokuserade och beredda att göra jobbet under en hel säsong. Det är precis vad de tre lagen lyckats med.

VARMT
Avsparken

Det närmar sig onekligen. Fotbollssäsongen för de lokala lagen är i vissa fall bara veckor bort. Även om det kan vara svårt att tro det när jag bevakat träningsmatcher på ett kylslaget Arena Ceos de senaste helgerna. I väntan på att gräset ska bli grönt och att kulan ska vara i luften på allvar kan ni se fram emot Sportens traditionella Avsparkar. Där får ni som läsare en inblick i vad som gäller inför säsongen för alla de 26 lagen i vårt bevakningsområde.

KALLT
Promenadvädret

Snö i måndags. Vår i luften i tisdags. Is och slask i onsdags. Veckans väder på mina morgonpromenader har varit minst sagt omväxlande. Det är inte läge för fler bakslag nu. Ge mig plusgrader och sol. Illa kvickt.

ISKALLT
Liverpool

7–0 mot Manchester United hemma. Sex dagar senare förlust med 1–0 borta mot Bournemouth. Somliga kallar det tjusningen med idrotten. Jag orkar bara inte.