Ny tränarlösning är nära i VIF: "Ska bara sy ihop det"

Mikael Rinaldo och Håkan Ericsson kliver av. Hur gör Vimmerby IF då med tränarfrågan? Victoria Lundgren, som sitter med i damutskottet, svarar på den frågan. "Vi hoppas kunna presentera en lösning mot slutet av veckan", säger hon.

Victoria Lundgren i Vimmerby IF berättar om hur klubben går vidare med arbetet kring ledarstaben för damlaget.

Victoria Lundgren i Vimmerby IF berättar om hur klubben går vidare med arbetet kring ledarstaben för damlaget.

Foto: Haris Dreco/Privat

Fotboll2022-11-15 15:00

Vimmerby IF-damernas ledarstab under 2022 utgjordes av huvudtränaren Mikael Rinaldo och de assisterande tränarna Håkan Ericsson och Karin Hillström.

Två av tre har tackat för sig. Rinaldo och Ericsson kommer inte att fortsätta.

Enligt Victoria Lundgren i VIF, har man kommit långt i arbetet med att sätta en ny ledarstab till kommande säsong.

– Det går framåt. Vi pratades vid senast i går (måndag) och nu ska vi bara sy ihop det sista. Det är viktigt att få klart med tränarbiten, för att vi sen ska kunna jobba med spelartruppen, säger Lundgren och tillägger att det kan presenteras mot slutet av den här veckan.

Är det ert huvudspår som ni nu är nära en lösning med?

– Ja, det här spåret har varit med från början. Vi hoppas kunna få alla bitar på plats samtidigt så att vi kan gå ut med det. Det är också därför det har dröjt lite.

Vad har varit viktigast för er när ni letat efter någon som ska ta över?

– Att det ska vara någon som vill fortsätta utveckla vår trupp. Det är fortfarande ganska många tjejer som inte är färdiga i sin utveckling än, så det gäller att fortsätta under många år. Sen ska tränaren så klart förstå vad som krävs och vad det handlar om. Det blir en tuff division två-serie nästa år och därför behöver vi någon som fixar det och som kan motivera spelargruppen.

Hur långt har ni kommit i arbetet med spelartruppen?

– Hittills ser det bra ut. Vi kommer börja jobba med det mer när vi presenterat tränarlösningen. Det är svårt att rekrytera nya spelare när man inte har den biten på plats. Vi kommer lägga fokus på att behålla spelarna från den befintliga truppen och sen försöka bredda den.

Skyttedrottningen Nathalie Johansson öste in mål för laget under 2022 och vann också skytteligan i division 2. För några veckor sedan fick hon chansen att träna med den allsvenska toppklubben Linköping FC.

Om hon blir kvar i VIF återstår att se.

– Jag har inte hört något om hur det blir med "Natta". Jag förstår att hon är nyfiken och vill träna med andra klubbar, säger Victoria Lundgren.

Något som däremot är säkert är att rutinerade Mia Anspach inte kommer att spela 2023.

– Nej, hon åkte på en skada mot slutet igen och kommer inte att vara kvar. Det var ändå lite av en bonus att hon var med förra säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!