Vimmerby vinnare igen efter historisk final

Det var länge sedan som så många lag nämndes i förhandssnacket som möjliga vinnare i KM. Till slut var det bara som vanligt, ändå. Vimmerby IF vann en ytterst målrik final mot IFK Tuna med 6–2. "Vi är inte tillräckligt FBSK-ödmjuka", säger Tuna-tränaren Lasse Gustavsson efter finalen.

Vimmerbys vinnande lag i KM 2024.

Vimmerbys vinnande lag i KM 2024.

Foto: Magnus Strömsten

Futsal2024-01-07 12:06

VIF fick ännu en gång höja bucklan, som vinnare. Det var klubbens 16:e seger totalt och den tolfte under 2000-talet, klart bäst av alla.

De fick däremot kämpa hårt för att nå ända fram, inte minst i gruppspelet och semifinalen.

– Vi var segstartade och det brukar vi ju vara, men sen tycker jag att vi höjer oss och i finalen gjorde vi det väldigt bra, sa cupens store gigant Rickard Thuresson, som inte själv har riktig koll på hur många gånger han egentligen vunnit KM.

Precis som förra året mötte de IFK Tuna i finalen. Återigen blev det storseger för Vimmerby IF. Den tidigare målvaktsfantomen i Vimmerby IF, Lasse Gustavsson, tvingades alltså ännu en gång konstatera att Tuna inte alls räckte till när allt skulle avgöras. 

undefined
Selatin Shaljani och Ahmed Tarabeih gjorde båda mål för VIF i finalen mot Tuna.

– Jag tycker att vi genomför gruppspelet jättebra. Då var jag nöjd med alla spelare, sen tappar vi tyvärr, säger en både belåten och missnöjd IFK-tränare på samma gång.

Vi förstår känsloläget. Fram till semifinalen var Tuna det bäst spelande laget, inte minst offensivt.

Sen hackade det framåt. Det som varit så självklart, gick inte alls som på räls längre. Semin mot Djursdala SK, som jagade en historisk första finalplats i turneringen, blev stenhård. Den avgjordes först i förlängningen då Max Lundin skickade in 2–1.

Lika hård och tajt blev semifinalen mellan cupens giganter, Vimmerby och Gullringen. Rivalmötet gick till förlängning efter 0–0 vid full tid. Där hade Gullringen flera bra lägen att avgöra, bland annat en straff. När vi var på väg mot straffavgörande klev Rickard Thuresson fram med minuten kvar av förlängningen och frälste VIF med ett säkert avslut.

Finalen blev rock´n roll, med öppet spel, händelserikt och massor av mål. Det var en final som blev historisk som den mest målrika någonsin med åtta mål efter ordinarie tid. Och VIF visade där sin höga klass.Tuna lyckades inte utmana trots att de hämtade upp 0–2 till 2–2.

undefined
Tuna både reducerade och kvitterade i finalen mot Vimmerby, men föll till slut med klara siffror.

– Innan finalen pratade vi om att hålla ihop laget och inte släppa till kontringar, så blev det inte alls, säger Lasse Gustavsson och suckar.

Och det är där det här om "FBSK-ödmjuka" som kommer fram, som Gustavsson nämnde i början av texten:

– Frödinge jobbar stenhårt när de tappar boll. Där är inte vi och det är därför VIF får göra ganska många enkla mål.

Cupens tio bästa spelare

Ibrahim Haddar firade sitt finalmål för VIF rejält.
Ibrahim Haddar firade sitt finalmål för VIF rejält.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!