GUIDE: Här är allt om Vimmerbys möte med Tranås

Serieledande Vimmerby Hockey tar emot rivalen Tranås. Ser man till tabellposition och formkurva ska VH räknas som favoriter. Men som ni vet... I ett derby kan det mesta hända. Här får ni allt ni behöver veta inför den heta fajten.

VH tar under onsdagen emot Tranås i ett hett möte.

VH tar under onsdagen emot Tranås i ett hett möte.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-01-31 07:00

Vad: VH-Tranås, Södra Allettan

Var: Arena Hansson Konsult & Konstruktion

När: Onsdag, 19:00

NOTERAT

• Vimmerby Hockey = formstarkt? Jo, det är nästan en underdrift. Bortsett från plumpen mot Kristianstad har VH vunnit och vunnit och vunnit... Nu har de gått av isen som segrare i sex raka matcher, och har en oerhört stark grund att stå på inför Allettans andra halva.

• Tranås har haft en hel del manfall, bland annat har viktige George Diaco saknats senaste matcherna. Trots det har laget kämpat på bra och även om det blivit några förluster är det nästan alltid jämnt när Tranås spelar. Det kan var upplagt för en spännande batalj ikväll igen. 

• VH vill nog återupprepa den magiska Allettan-premiären borta mot Tranås. I en tajt tillställning kunde VH framför ett starkt bortafölje vinna med 3–1, det sista VH-målet kom i öppen kasse. Om vi får se samma passion på läktarna denna kväll återstår att se, men det finns bra förutsättningar för det.

HÅLL KOLL PÅ

Anton Carlsson. Från assistmaskin till målspruta? Något har i alla fall hänt med Anton Carlsson. Förvandlingen inleddes borta mot just Tranås i Allettan-premiären när han smällde in sitt första mål på hela säsongen, nu är han noterad för fem. En av fanbärarna som ska få det att bära långt för VH denna säsong.

Markus Ruuskanen. På tal om fanbärare... Ruuskanen har varit formidabel hela säsongen, och inte minst efter grundserien. Forwarden, tillika seriens poängkung, snittar ett mål per match under Allettan och har gjort 23 mål på 27 matcher sen säsongen inleddes. Är det någon som kan bli matchvinnare ikväll är det definitivt Ruuskanen.

TRÄNARSNACKET

Inför det heta derbyt har vi pratat med både VH-tränaren Hampus Sylvegård och Tranås tränare Phil Horsky som återvänder till ishallen i Vimmerby som motståndare.

VH-SIFFROR

Interna poängligan i Allettan:

Anton Carlsson 8 (5+3)

Martin Pärna 6 (3+3)

Jakob Karlsson 6 (1+5)

Eddie Levin 6 (1+5)

Räddningsprocent:

Scott Hector 94.41

Robin Christoffersson 86.96

Bäst plus/minus:

Anton Carlsson +7

Pelle Ström +4

Övrigt: En stark backsida och stundtals briljant målvaktsspel. Det har resulterat i att VH är det defensivt starkaste laget i Allettan Södra med 20 insläppta mål på nio matcher. Det är värt att påpeka att hela sex stycken av de insläppta puckarna kom i en och samma match, mot Kristianstad. Bortser vi från den missräkningen är det endast 14 insläppta på åtta matcher. "Anfall vinner matcher, försvar vinner titlar", som Sir Alex Ferguson en gång sade.

TRANÅS-SIFFOR

Interna poängligan:

Markus Ruuskanen 14 (10+4)

Martin Skärberg 10 (3+7)

George Diaco 9 (3+6)

Räddningsprocent:

Eric Forsberg 88.62

Viggo Andrén 88.17

Bäst plus/minus:

Martin Skärberg +7

Gustaf Malmkvist +7

Markus Ruuskanen +6

Övrigt: Tranås fortsätter göra som de gjorde i grundserien; mata på framåt! Tranås var då det målfarligaste laget av alla Hockeyettan-lag. I Allettan ser det likadant ut. TAIF har med sin skickliga offensiv gjort hela 40 mål på tio matcher. Skickliga VH-defensiven kommer få bekänna färg.

SENASTE MÖTENA

28/12 2023: Tranås-VH 1–3

Mål: Adam Petersson, Christoffer Törngren, Anton Carlsson.

12/11 2021: Tranås-VH 2–5

Mål: Tatu Kokkola 2, Hugo Ollila 2, Pelle Ström

15/10 2021: VH-Tranås 5–3

Mål: Lucas Jidenius 3, Sebastian Vidmar, Ludvig Vännström

TABELLEN

undefined
Tabellen.

MATCHER

Onsdag: VH-Tranås, Karlskrona-Dalen, KRIF-Mariestad, Kristianstad-Halmstad Fredag: Visby/Roma-Skövde

FÖLJ MATCHEN

Vi sänder matchen med start 18:50. TRYCK HÄR för att komma till sändningen.

TIPSET

4–3

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!