Livsviktiga pengar på gång in för Dackarna

De svenska speedwayklubbarna blöder ekonomiskt. Därför har varje elitförening ansökt om höga belopp i stöd från staten – och pengarna är nu på väg. "Vi vet att vi kommer få pengar", säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson.

"Vi skulle behöva närmare en halv miljon", säger Dackarnas Tomas Karlsson.

"Vi skulle behöva närmare en halv miljon", säger Dackarnas Tomas Karlsson.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2020-06-24 18:00

Enligt tidigare uppgifter har varje speedwayklubb i Elitserien ansökt om cirka 1,2 miljoner kronor i stöd från Riksidrottsförbundet och deras stödpaket. För knappt två veckor sedan kom beskedet att Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) tilldelas åtta miljoner kronor, där fem av de miljonerna ska fördelas över Elitserien och Allsvenskan.

Ett beslut om hur mycket pengar varje speedwayförening får har ännu inte kommit. Enligt Dackarnas ordförande, Tomas Karlsson, ska det presenteras inom kort. 

– Jag vet att Svemo fått in pengarna men jag vet inte hur mycket pengar vi ska få, säger Karlsson och fortsätter:

– Det enda vi vet är att vi kommer få pengar. Det här är jäkligt viktiga pengar för oss eftersom vi bara har utgifter i dagsläget.

Dackarna är en av alla föreningar som är i behov av ekonomiskt stöd, inte minst med tanke på att både traktorpulling-eventet och Grand Prix-deltävlingen i speedway ställts in i Målilla.

– Tittar man bara på de två inställda arrangemangen så skulle vi behöva närmare en halv miljon. Vi borde få mer pengar då, kan man tycka. Samtidigt får vi vara glada för att vi åtminstone får något, säger Karlsson.

Tror du att ni kommer få en större summa än andra föreningar i elitserien?

– Nej, jag tror att det fördelas jämnt och att alla får lika mycket. Man måste ju se till så att alla klarar sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!