SHL-meriterad back förstärker VH

Vimmerby Hockey fortsätter att rusta inför Allettan. För några dagar sedan blev det klart med den storväxte och rutinerade forwarden Josh Brittain från Kanada. Nu värvar VH den SHL-meriterade 20-åringen Christian Lindberg från Hudiksvall.

Vimmerby Hockey har gjort klart med ytterligare en spelare. Den SHL-meriterade backen Christian Lindberg ansluter från Hudiksvall.

Vimmerby Hockey har gjort klart med ytterligare en spelare. Den SHL-meriterade backen Christian Lindberg ansluter från Hudiksvall.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2021-01-05 12:49

I Hudiksvalls HC har Lindberg producerat 9 poäng (2+7) på 21 matcher den här säsongen. 

Lindberg har också ett lokalt förflutet, då han tidigare spelat för IK Oskarshamn. Både i Hockeyallsvenskan och SHL. Ursprungligen kommer han från Värmdö i Stockholm.

– Vi har länge sökt ytterligare en back, och när Christian blev ledig så var det inte mycket att snacka om. Han har varit aktuell här tidigare, och vi vet precis vad vi får. Det är en skicklig tvåvägsback, som trots sin ringa ålder ändå har en hel del fin erfarenhet med sig. Det känns väldigt bra att vi kunde hitta en lösning, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson i ett pressmeddelande. 

Christian Lindberg ansluter till Vimmerby Hockeys trupp under onsdagen. Kontraktet är skrivet säsongen ut. 

Läs mer om Vimmerby Hockey: 

Här är Vimmerbys meriterade transatlant

Så tar sig VH till slutspel i Allettan

De här lagen möter VH i Allettan

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!