Här kommer ett nyhetssvep från dagen som gått

Storvarsel i Gullringen, värmerekord för säsongen väntas och en ny restaurangsatsning i stan. Det är några av de lokala nyheterna från dagen som gått.

Värmerekord i grannkommunen på nationaldagen.

Värmerekord i grannkommunen på nationaldagen.

Foto: Dennis Pettersson

Vimmerby/Hultsfred2023-06-07 16:15

• Vimmerby Tidning kunde vid lunchtid avslöja att Guldkant satsar vidare i Vimmerby och planerar att utvidga sitt restaurangkoncept i stan. Inom kort hoppas de kunna öppna "Guldkant Deli" i en lokal i centrala Vimmerby.

– Vi har pratat om det här sedan årsskiftet och indirekt kollat efter en passande lokal. Nu har vi gått in i en aktiv fas och lagt i en extraväxel, säger Henrik Hemmingsson, restaurangchef på Guldkant i Vimmerby.

HÄR kan du läsa hela artikeln om satsningen.

undefined
Guldkant Vimmerby satsar vidare i Vimmerby.

• Ett storvarsel lades på husfabriken BoKlok i Gullringen under onsdagseftermiddagen. Orsaken: en sviktande bostadsmarknad. Totalt berörs 50 medarbetare. Så sent som i april genomfördes ett tidigare varsel på fabriken, lika många tjänster berördes den gången.

"Vi befinner oss i en svag bostadsmarknad och ser för tillfället en lägre efterfrågan på nybyggda bostäder än vi räknade med vid det tidigare varslet", sade företagets vd Lars Jonson i ett pressmeddelande på onsdagen.

HÄR kan du läsa vår artikel från tidigare i dag, samt intervju med vd och representanter för fackklubben.

undefined
Robert Gurbin Boklok

• Vimmerbyborna betalar mer per person för förskola, skola och annan utbildning än invånarna i Västervik och Hultsfreds kommuner. Hultsfredsborna betalar mest för vård- och omsorg av de tre kommunerna medan Vimmerby sticker ut markant när det gäller vård av barn och ungdomar. Det visar en sammanställning som Vimmerby Tidning har gjort där vi jämfört kostnader mellan grannkommunerna Västervik, Vimmerby och Hultsfred. HÄR kan du läsa mer om det.

• Ett 80-tal fordon medverkade vid nya Hultsfredsträffen på Nationaldagen. HÄR kan du se ett bildsvep från träffen.

undefined
Berndt Turesson från Myresjö tog en sväng till Hultsfred i det vackra nationaldagsvädret, för att vara med på säsongspremiären för Hultsfredsträffen.

• 26,5 grader. Den temperaturen ska ha uppmätts i Horn i grannkommunen Kinda under nationaldagen, men det väntas slås i Vimmerby under torsdagen. En säsongshögsta temperatur väntas lokalt och SMHI berättar om prognosen framåt HÄR.

undefined
Värmerekord i grannkommunen på nationaldagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!